Hillot

Eldoradon hillot on tehty suomalaiseen makuun tarkoin valituista marjoista, hedelmistä – ja tietysti sokerista. Sokeri on hillon tärkein tekijä säilyvyyden kannalta. Se sitoo suurimman osan marjojen vedestä ja estää siten homeiden, hiivojen ja bakteereiden toiminnan.

Eldorado hillot säilyvät avaamattomana huoneenlämmössä vähintään parasta ennen päivämäärään saakka, ja sen jälkeen avattuna jääkaapissa. Hillopurkista kannattaa aina ottaa puhtaalla lusikalla ja sulkea kansi heti käytön jälkeen, jottei hometta pääse syntymään. Jos näin kuitenkin käy, hillopurkki kannattaa hävittää kokonaan, sillä kasvustoa voi olla koko hillossa.

Hillo sopii sekä suolaisen että makean kanssa

Hillo maustaa sekä makeita että suolaisia herkkuja. Letut ja mansikkahillo on useammille klassikkoyhdistelmä, samoin kuin leipäjuusto ja lakkahillo. Mutta kannattaa kokeilla myös uusia makuyhdistelmiä. Vahvan juuston kaveriksi sopii myös vadelmahillo.

Puolukkahillo on maksalaatikon ja pinaattilettujen vankkumaton kyytipoika, mutta se sopii yllättävän hyvin myös makeiden jälkiruokien kumppaniksi. Mustaherukkahillo taas antaa pikantin säväyksen kanaviillokkiin ja erilaisiin muihin linturuokiin. Mitä jos testaisit maukasta mustaherukkakastiketta. Koko reseptin löydät täältä.

Munkkipossu hillolla vai ilman

Maailmalla käytetään hilloja huomattavasti enemmän kuin meillä. Esimerkiksi hotellien mannermainen aamiainen sisältää usein hilloa tai marmeladia croissantin kanssa. Englantilaiset nauttivat kello viiden teen seurana paahtoleipiä kermavaahdon ja hillon kanssa. Hillo maustaa myös kuuman juoman. Oletko kokeillut venäläistä tsaarin teetä? Se syntyy yksinkertaisesti, kun lisäät tavallisen mustan teen joukkoon lusikallisen mansikka-, vadelma- tai mustaherukkahilloa. Sekoita hyvin ja nauti.

Vinkki! Testaa vadelmabrownie

Hillo on ollut perinteinen tapa säilöä kesän maut purkkiin. Näin saadaan marjat käyttöön eri muodoissa talvipakkasellakin. Hillo maustaa täytekakun ja pikkuleivät ja sopii sellaisenaan jäätelön tai pirtelön sekaan. Vadelmahillolla saat vaihtelua perinteisiin suklaabrowneihin. Kurkkaa suussa sulava vadelmabrownie-reseptimme ja yllätä ystävät uudella jännittävällä maulla. 

Askartele hillopurkista

Tyhjät hillopurkit voi uusiokäyttää monella eri tapaa. Koristele purkki kauniilla kankaalla tai paperilla ja saat siitä persoonallisen kynätelineen, maustepurkin tai pienen säilytyskipon. Hillopurkista askartelet kätevästi myös lyhdyn lämpökynttilälle. Kierrätyksessä vain mielikuvitus on rajana.

Jaa sivu