Puhdistusaineet

Kauas on kuljettu antiikin ajoista, jolloin pyykkipäivää vietettiin kerran vuodessa. Tänä päivänä sekä astioiden että pyykinpesussa tärkeintä on säännöllisyys. Sen lisäksi oikeanlaiset välineet ja puhdistusaineet tekevät kotitöistä huomattavasti helpompaa ja mukavampaa. Eldoradon valikoimasta löydät puhdistusaineet kodin ja toimiston siivoamiseen sekä astioiden- ja pyykinpesuun.

Kloriitti on joka kodin tehokas puhdistusaine

Eldorado kloriitilla puhdistat pinttyneet pinnat keittiöstä, kylpyhuoneesta ja saunasta. Kloriitti putsaa tehokkaasti myös lemmikkieläinten häkit, hiekkalaatikot, jäteastiat, mopit, siivousliinat ja harjat. Katso aina tarkemmat käyttö- ja annosteluohjeet pakkauksesta.

Astianpesuun tabletti tai jauhe

Eldorado konetiskiaineilla peset astiat kerralla puhtaaksi. Voit valita joko All in One -monitehotabletin tai konetiskijauheen. Muistathan, että kaikki astiat eivät kestä konepesua. Esimerkiksi kristalli, lasitteen päältä koristeltu posliini, puu ja tietyt muovilaadut kannattaa pestä käsin. Konepesua eivät myöskään kestä kupari, sinkki, alumiini, hopea, uushopea eikä valurauta.

Pesuaine pyykin mukaan

Pyykinpesuaineen valinta alkaa pyykin lajittelusta: värillisille tekstiileille sopii Color ja valkopyykille White. Huuhteluaine vähentää tekstiilien sähköisyyttä. Allergiselle ja herkkäihoiselle on tarjolla myös hajusteettomat Sensitive-vaihtoehdot.

10 vinkkiä pyykinpesuun

  1. Lajittele pyykki värin, materiaalin, likaisuuden ja pesulämpötilan ja -ohjelman mukaisesti.
  2. Tyhjennä taskut ja sulje vetoketjut.
  3. Esikäsittele mahdolliset tahrat.
  4. Käännä vaatteet nurinpäin, erityisesti sellaiset, joissa on painokuvio tai kirjailua.
  5. Pese alusvaatteet ja sukkahousut pesupussissa.
  6. Pese tekstiilit valmistajan ohjeen mukaisessa lämpötilassa, jotta ne säilyttävät kuosinsa ja värinsä. Pese täysiä koneellisia. Näin säästät pesuainetta, sähköä ja vettä. Vältä kuitenkin koneen ylikuormitusta, sillä pesuteho heikkenee, jos pesukone on ahdettu liian täyteen.
  7. Annostele pyykinpesuaine annosteluohjeen mukaisesti. Vältä yli- ja aliannostelua. Liian pienellä pesuainemäärällä pyykki saattaa jäädä likaiseksi. Toisaalta liika pesuaine ei tee pyykistä puhtaampaa, vaan saattaa jäädä vaatteisiin. Pesuaineen määrä riippuu pyykin määrästä, likaisuudesta ja veden kovuudesta.
  8. Käytä huuhteluainetta. Se vähentää pyykin sähköisyyttä ja tekee tekstiilit miellyttävän pehmeäksi. Lisää huuhteluaine ohjeen mukaisesti pesukoneen pesuainelokerikkoon. Muista, että huuhteluaine ei kuitenkaan sovellu esimerkiksi Gore-tex-tekstiileille.
  9. Tyhjennä kone heti pyykinpesun jälkeen ja jätä koneen luukku auki. Jos vaatteet ovat pitkän aikaa koneessa, niihin tulee helposti tunkkainen haju.
  10. Kuivaa pesukoneen kumitiivisteet ja annostelulokero ja jätä sekin hieman raolleen. 

Jaa sivu