Kissanhiekka

Jokainen kissa on erilainen – aivan kuin me ihmisetkin. Yksi tykkää paakkuuntuvasta hiekasta toinen paakkuuntumattomasta. Laadukkaalla kissanhiekalla ja hiekkalaatikon siisteydellä voit vaikuttaa niin omaan kuin kissasi viihtyvyyteen.

Sijoita kissan hiekkalaatikko rauhalliseen paikkaan, jossa kissa pystyy esteettömästi asioimaan. Käytä aina laadukasta kissanhiekkaa ja pidä hiekkalaatikko siistinä. Näin varmistat, että kissa tekee tarpeensa oikeaan paikkaan eikä haju ei leviä muihin huoneisiin. Hyvä kissanhiekka ei myöskään pölyä, mikä tekee hiekkalaatikon puhdistamisesta helpompaa. Pölyämätön hiekka tarkoittaa myös puhtaampia tassuja – ja sinulle vähemmän siivottavaa.

Puupohjainen kissanhiekka

Puupohjainen kissanhiekka on sata prosenttisesti biohajoava, aito luonnontuote. Siitä on tullut monen kissanystävän suosikki eikä ainoastaan ekologisuutensa ansiosta. Puupohjainen hiekka on kevyt kantaa kaupasta – ja toki se on myös kissalle kevyempi kaivaa. Eldorado Puupohjainen hiekka on erittäin imukykyinen ja siten riittoisa. Raikas männyn tuoksu on miellyttävä ja peittää hajuja tehokkaasti.

Paakkuuntuva vai paakkuuntumaton kissanhiekka?

Eldoradon paakkuuntuva valkoinen kissanhiekka on valmistettu bentoniitista, aidosta luonnontuotteesta. Se sitoo virtsan erittäin tehokkaasti paakkuihin, joten laatikon puhdistaminen käy helposti. Hiekkalaatikko säilyy myös puhtaana pidempään, eikä koko hiekkamäärää tarvitse vaihtaa yhtä usein kuin paakkuuntumatonta hiekkaa käytettäessä.

Kaikki kissat eivät kuitenkaan pidä paakkuuntuvasta hiekasta. Savipohjainen paakkuuntumaton hiekka on tällöin hyvä vaihtoehto. Se on myös turvallisempi vaihtoehto pennuille, joilla on taipumus syödä hiekkaa. Paakkuuntumaton hiekka kannattaa vaihtaa noin viikon välein.

Kaikki Eldoradon kissanhiekat ympäristöystävällisiä. Puupohjaisen voi hävittää kompostoimalla ja muut talousjätteiden mukana. Älä kuitenkaan kaada hiekkaa wc-pönttöön.

Uusi kissanhiekka vaatii totuttelua

Jos haluat vaihtaa kissanhiekan laadusta toiseen, lisää uutta hiekkaa vanhan päälle vähitellen. Kissoilla on nimittäin taipumus huomata kissanhiekan vaihtuminen, jolloin ne voivat alkaa karttaa hiekkalaatikolla käymistä. Kun kissasi on tottunut uuteen hiekkaan, voit tyhjentää hiekka-astian, pestä sen ja täyttää kokonaan uudella kissanhiekalla.

Kissanhiekka imee kosteuden myös autosta

Tiesitkö, että kissanhiekka imee kosteuden myös autosta? Täytä kestävä urheilusukka kissanhiekalla ja solmi sukka kiinni. Laita sukka auton kojelaudalle tai penkin alle. Kissanhiekka imee kosteuden autosta parissa päivässä ja poistaa huurteen ikkunoista. Kokeilemisen arvoista, vai mitä!

Jaa sivu