Uunisilakat

Tuoreet silakat, vahva-arominen sulatejuusto ja pikantti tilli kypsyvät mehukkaaksi makupalaksi uunin lempeässä höyryssä.

4 hengelle
500‒600 g silakkafileitä
100 g sulatejuustoa
n. 3 rkl hienonnettua tilliä
suolaa
valkopippuria myllystä
Vuokaan
n. 1 dl mozzarellaa tai kermajuustoa raastettuna
n. 1 dl ruokakermaa
margariinia vuoan voiteluun

Lämmitä uuni 175 °C. Voitele pieni uunivuoka margariinilla.

Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Sekoita sulatejuusto, tilli ja mausteet. Nosta sulatejuustoseosta nokare jokaiselle fileelle ja käännä rullaksi.

Nosta rullat uunivuokaan. Valuta päälle ruokakerma ja ripottele juusto. Paista noin tunti. Jos silakat näyttävät kuivuvan paistamisen aikana, lisää kermaa tai vettä. 

Jaa sivu