Rapsakka

siemennäkkäri

​Mikä on koukuttavan kevyttä ja syntyy puolessa tunnissa ilman kohotusta? Siemennäkkärit, jotka maistuvat ihan kaikille.

2 dl vettä
1 tl suolaa
1dl ruisleseitä
4 dl Eldorado ruisjauhoa
2 rkl Eldorado rypsiöljyä tai leivontamargariinia sulatettuna
1 dl Eldorado auringonkukansiemeniä

kaulimiseen Eldorado ruisjauhoja

Yhdistä vesi, suola ja leseet.
Sekoita joukkoon ruisjauhoa vähän kerrallaan, kunnes taikina tuntuu tiiviiltä.

Kauli taikinasta soikeita, pienehköjä näkkileipiä tai tee yksi isompi levy, jonka leikkaat taikinapyörällä ”tikuiksi”.

Paista näkkärit 225 °C uunissa. Tikut kypsyvät n. 5 minuutissa, isommat n. 10 minuutissa. Jos haluat todella kuivia näkkäreitä, niin voit kuivattaa niitä lisää 100 °C uunissa.

Jaa sivu