Parsapiiras

Keväisen parsapiiraan hienostunutta makua täydentävät mozzarella ja sinihomejuusto.

Pohja
1 paketti (400 g) pakastepiirakkataikinaa
Täyte
n. 10 vihreää parsaa
3 rkl Eldorado pestoa
125 g mozzarellaa
3 rkl sinihomejuustoa
3 rkl kermajuustoa raastettuna
suolaa
mustapippuria myllystä
reunojen voiteluun 1 Eldorado kananmuna

Kuori parsat ja poista niistä kovat tyvet. Keitä noin kolme minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada parsat siivilään.

Kauli sulatettu piirakkataikina hieman peltiä pienemmäksi levyksi. Leikkaa se soikeaksi. Voitele reunat noin muutaman sentin matkalta kevyesti vatkatulla munalla.Levitä pesto piirakkapohjalle. Lado päälle mozzarellaviipaleet, parsat ja sinihomejuusto. Taittele taikinan reunat rennosti karjalanpiirakan tapaan rypyille. Voitele halutessasi munalla.

Paista piirasta 200 °C uunissa n. 10 minuuttia. Ripottele päälle kermajuusto ja jatka paistamista, kunnes piiras on kypsä.

Rouhi päälle pippuria ja ripottele halutessasi hieman suolaa. Tarjoa vihreän salaatin kera.

Jaa sivu