Kuohkea

mustajuurikeitto

ja pekonia
6-8 hengelle alkuruokana
1 kg mustajuuria (tai maa-artisokkaa)
3 rkl Eldorado sipulikuutioita (pakaste)
2 rkl Eldorado oliiviöljyä
n. 9 dl kasvis- tai lihalientä
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Viimeistelyyn ½ pkt Eldorado pekonia

Kuori ja paloittele mustajuuret. Laita ne kylmään veteen tummumisen estämiseksi.

Kuullota sipulia muutama minuutti kattilassa öljyssä. Lisää mustajuuripalat ja kasvisliemi. Anna seoksen kiehahtaa, peitä kannella ja vähennä keskilämmölle. Anna porista n. 15 min tai kunnes juuret ovat kypsiä. Ota noin puolet kasvisliemestä erikseen. Lisää kattilaan kerma ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää sen verran kasvislientä, että saat haluamasi paksuisen keiton. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuutioi pekoni ja paista se keskilämpöisellä pannulla kypsäksi. Viimeistele keitto pekonipaloilla.

Jaa sivu