Vadelmainen

crème brûlée

Crème brûlée, siihen ei koskaan kyllästy! Kauniin rapsakan sokerihunnun alta paljastuu samettisen pehmeä vaniljainen unelma ja kesäisen raikkaat vadelmat.

6 - 8 annosta
4 dl kuohukermaa
1 dl (kevyt)maitoa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 rkl Eldorado sitruunamehua
7 Eldorado kananmunan keltuaista huoneenlämpöisenä
2 dl pakastevadelmia
n. 4 rkl pienikiteistä sokeria

Laita pakastevadelmat kattilaan. Kiehauta seos ja keitä 2 minuuttia. Lusikoi seos pieniin uunivuokiin.

Mittaa kerma, maito ja sokeri toiseen kattilaan. Halkaise vaniljatanko pitkittäin. Raaputa siemenet kermaseokseen. Lisää myös tanko. Kiehauta seos ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon sitruunamehu.

Siivilöi kermaseos. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki. Kaada kuuma kermaseos keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen.

Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin vadelmien päälle. Nosta vuoat vesihauteeseen eli uunivuokaan, jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 40 - 60 minuuttia, kunnes kermavanukas on hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

Ripottele vanukkaiden päälle sokeria. Polta sokeri joko kaasupolttimella tai uunissa. Kuumenna uunin grillivastukset mahdollisimman kuumiksi. Nosta vanukkaat uunin ylimmälle tasolle mahdollisimman lähelle vastuksia. Jätä uuninluukku auki ja paista, kunnes sokeri karamellisoituu.

Jaa sivu