Suolapähkinä-kinuskijäädyke

Suolaisen ja makean liittoa on vaikea vastustaa: täyteläistä kinuski- ja vaniljakermajäätelöä, jonka sylissä samettista kinuskikastiketta. Makeanrapeat suolapähkinät viimeistelevät tämän viettelyksen. 

n. 8 hengelle
3 dl täysmaitoa
4 Eldorado kananmunan keltuaista
4 rkl sokeria
1½ dl kuohukermaa
4 rkl Eldorado rouhittuja suolapähkinöitä
6 rkl Eldorado kinuskikastiketta
Tarjoiluun
Eldorado kinuskikastiketta

Kiehauta maito. Sekoita keltuaiset, sokeri ja kerma kevyesti keskenään teräskulhossa. Kaada kuuma maito keltuais-kermaseokseen koko ajan vatkaten. Nosta kulho vesihauteen päälle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä jääkaapissa kylmäksi.

Sekoita kylmään seokseen kinuskikastike ja pähkinät. Laita pakkasenkestävään astiaan. Anna jäätyä noin tunnin ajan.

Sekoita seosta haarukalla ja jatka pakastamista noin tunti. Toista 1‒2 kertaa. Täten jäädykkeen rakenteesta tulee parempi. Viimeisen sekoituskerran jälkeen voit valuttaa pinnalle hieman kinuskikastiketta ja pähkinöitä, jolloin pinnasta tulee kaunis.

Jaa sivu