Inspiraatio

Keväällä aurinko saa ihmisetkin kaivautumaan talvikoloistaan. On jälleen aika lähteä liikkeelle ja tavata ystäviä, kokoontua kevään juhliin ja nauttia keittiön antimista. Keväinen kalenteri antaakin monta hyvää syytä juhlaan: Maaliskuun alussa juhlistetaan kansainvälistä naistenpäivää, ja pian kevätpäiväntasausta tai vaikkapa YK:n onnellisuuden päivää. Pääsiäisen ja aprillipäivän kautta päästään vappuun. Jos perinteinen vappujuhla ei houkuta, ota ilo irti kansainvälisestä jazz-päivästä ja kokkaa tippaleipien sijasta kreoliruokaa!

Kesäkausi alkaa erilaisilla koulunpäätös- ja valmistujaiskekkereillä. Sitten päästään nauttimaan jäätelökesästä, nam! Kesä on juhannusbrunssien, piknikretkien ja urheilujuhlien aikaa, jolloin ruoanlaiton pitää olla helppoa ja nopeaa ja ruokien rentoja ja herkullisia.

Kesän lomakauden jälkeen koittaa paluu arkeen, ja pimeneviä iltoja on kiva piristää ideoimalla uudenlaisia tarjottavia ruokapöytään. Nyt on aikaa leipoa vaikka pullaa – kokeile myös helppoja leipäohjeitamme.

Talven pimeyttä valaisevat joulunajan kynttilät ja ystävien tuoma ilo. Itsenäisyyspäivää kannattaa juhlistaa yhdessä ystävien kanssa, vaikka TV:n ääressä suomalaisilla suupaloilla herkutellen. Myös joululahjavaihtajaiset ja Lucianpäivä ovat omiaan tuomaan pientä piristystä joulunalusstressiin. Joillekin joulu loppuu viimeistään loppiaiseen, jotkut jaksavat Nuutinpäivään saakka. Silloin voikin herkutella itsetehdyillä nameilla, jos nuuttipukit eivät käy kaikkia hakemassa.

Tai poimi uusia syitä juhlaan muista inspiraatiokirjeistämme! Toivotamme hauskaa ruoanlaittoa ja hyvää ruokahalua!

Jaa sivu