Ennen kuin Jaakko viilentää uimavedet, kannattaa suunnata piknikille läheiselle rannalle! Loihdimme Jaakonpäivän kunniaksi upeat piknik-eväät: Skagen röra -patonkeja, ruokaisaa pastasalaattia ja vastustamattomia vadelmabrownie-leivoksia. Poimi suosikit omaan piknik-koriin, pakkaa mukaan viltti ja aurinkorasvaa ja nauti kesäpäivän iloista!


Skagen röralla täytetyt patongit

Isoilla katkaravuilla, punasipulilla ja mustapippurituorejuustolla täytetyt patongit ovat parasta piknik-ruokaa. Tässä versiossa kyytipoikana on vielä tuoretta tilliä ja kruununa pikanttia rucolaa. Jäähdytä leipiä hetki pakastimessa ennen lähtöä, niin kylmäketju ei katkea ja patongit säilyvät paremmin. Upeaa ja niin yksinkertaista!

KATSO RESEPTI

Ruokaisa pastasalaatti

Piknikin tyylikkäin eväs on superhelppo pastasalaatti. Fetan ja oliivien viehkon liiton tuntee moni. Täydelliseksi tämän salaatin sinetöi vielä aromikas appelsiinimarinadi ja kesän kypsyttämät pisaratomaatit. Kylmäkallen avulla salaatti säilyy hyvänä eväskorissa pidemmänkin matkan. Jos mukana on jäätynyt vesipullo tai muita pakastetuotteita, ne toimivat myös kylmäkalleina.

KATSO RESEPTI


Vastustamaton vadelmabrownie

Piknikin päättää suklaasuun unelma vadelmabrownie. Lomaleipurin yllätysjälkkärissä maistuu täyteläinen tumma suklaa ja tuttu vadelma. Muista pakata piknik-koriin myös kertakäyttöastiat, aterimet, lautasliinat, talouspaperia ja kosteuspyyhkeitä. Ihanaa piknikkiä!

KATSO RESEPTI