Säilykkeet

Jokaisella meillä on oma suosikkisäilykkeensä. Onko se sinulla hernekeitto, tonnikala, oliivit vai kurkkusalaatti? Pidätkö enemmän sardiineista vai simpukoista? Maistuuko ananas murskana vai viipaleina? Säilykkeet paitsi pelastavat kiireisen päivän, ne myös maustavat ja rikastavat arkista ateriaa.

Täyssäilykkeet säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä jopa useita vuosia. Täyssäilykkeissä pilaantumista aiheuttavat bakteerit on tuhottu kuumentamalla 120 asteessa. Ilmatiivis pakkaus takaa, että uusilla bakteereilla ei ole asiaa säilykkeeseen. Käytä avattu tuote mielellään heti, sillä tölkistä saattaa irrota hapen vaikutuksesta metalleja elintarvikkeeseen. Jos syötävää jää jäljelle, voit säilöä sitä muutaman päivän esimerkiksi muovisessa säilytysrasiassa.

Jaa sivu