Pakasteet

Pakastaminen on luonnollinen tapa säilyttää ruokaa ilman säilöntäaineita. Se on myös maun kannalta hyvä tapa pidentää elintarvikkeiden säilyvyyttä. Pakastettavaksi sopivat lähes kaikki elintarvikkeet: liha, kala, leipä, leivonnaiset, vihannekset ja marjat. Myös keitot, kastikkeet ja laatikot voi huoletta laittaa pakastimeen.

Syö tai valmista sulanut pakaste saman tien

Pakasta tuotteet vähintään -18 °C. Sulanutta tuotetta ei pidä pakastaa uudelleen, sillä pakastuksen aikana lepotilassa olleet bakteerit alkavat sulamisen aikana välittömästi lisääntyä. Sulanut pakaste kannattaa siis valmistaa ruoaksi saman tien. Etenkin liha, kala ja äyriäiset on kypsennettävä nopeasti. Leivonnaiset säilyvät sulamisen jälkeen muutaman päivän jääkaapissa. Älä missään nimessä pakasta pilaantunutta ruokaa, sillä siinä on uudelleen sulatettuna samat bakteerit jäljellä kuin ennen pakastamista.

Jaa sivu