Mozzarellalihapullat tomaattikastikkeessa

italialaisittain
1 annos lihapullataikainaa
125 g mozzarellaa
Kastike
1 tölkki Eldorado pastakastiketta, esim. Arrabiatta
3 rkl hienonnettuja Eldorado aurinkokuivattuja tomaatteja
Tarjoiluun
350 g Eldorado pastaa, esim. penne tai fusilli
muutama basilikanlehti
Lihapullien perusohje, n. 20 kpl
1 dl ruokakermaa
½ dl korppujauhoja
3 rkl Eldorado pakastesipulia
1 rkl Eldorado rypsi- tai oliiviöljyä
400 g naudan jauhelihaa
1 Eldorado kananmuna
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Valmista lihapullat perusohjeen mukaan. Leikkaa juusto 20 palaan. Työnnä juustopala lihapullien sisään. Ummista siten, ettei juustoa näy taikinasta. Paista pannulla tai uunissa.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lämmitä pastakastike ja lisää joukkoon lihapullat ja aurinkotomaatit. Yhdistä keitetty, valutettu pasta ja kastike. Viimeistele halutessasi basilikalla.

Vinkki: Lisää halutessasi pastakastikkeeseen hienonnettuja Eldorado oliiveja tai Eldorado pakastevihanneksia. 

Lihapullien perusohje

Sekoita kerma ja korppujauhot keskenään. Anna turvota n. 10 minuuttia.
Paista sipuli öljyssä pannulla pehmeäksi. Yhdistä kaikki aineet (sipuli, kermaseos, jauheliha, kananmuna ja mausteet). Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin lihapullia. Paista ne öljyssä pannulla tai 225 ºC uunissa noin 15 minuuttia.

Jaa sivu