Lipstikkalihapullat

4-6 hengelle
1 dl korppujauhoja
2 dl nestettä (esim. kermaviiliä, ruokakermaa tai Eldorado kivennäisvettä)
2-5 valkosipulinkynttä
1 rkl Eldorado rypsiöljyä
500 g jauhelihaa
1 Eldorado kananmuna
1 tl suolaa
1 rkl Eldorado Thai Sweet Chili -kastiketta
2 dl tuoretta lipstikkaa hienonnettuna tai muuta yrttiä, esim. ruohosipulia

Sekoita korppujauhe ja neste kulhossa. Anna korppujauheen turvota hetki. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota ne öljyssä pannulla kypsiksi ja anna jäähtyä ennen murekeseokseen lisäämistä.

Lisää muut aineet ja vaivaa murekemassa tasaiseksi. Tee taikinasta kostealle työlaudalle pari tankoa ja paloittele ne samankokoisiksi paloiksi. Pyörittele kostein käsin pyöryköiksi. Paista 225 ºC uunissa noin 8-15 minuuttia riippuen pullien koosta.

Vinkki: Pullat voi myös pujottaa saslik-tikkuihin ja grillata grillialustalla, jotta mahdollisesti tikusta grillattaessa irtoava lihapullia ei putoa grilliin.

Jaa sivu