Lihapullat ja jogurttidippi

turkkilaisittain
n. 20 kpl
1 dl ruokakermaa
½ dl korppujauhoja
3 rkl Eldorado sipulikuutioita (pakaste)
1 rkl Eldorado rypsi- tai oliiviöljyä
400 g naudan jauhelihaa
1 Eldorado kananmuna
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua oreganoa tai muuta kuivattua yrttiä
Jogurttidippi
3 rkl rouhittuja Eldorado saksanpähkinöitä
2 dl paksua turkkilaista jogurttia
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1 tl juoksevaa hunajaa
½ tl suolaa
½ tl musta- tai valkopippuria myllystä
Sekoita kerma ja korppujauhot keskenään. Anna turvota n. 10 minuuttia. Paista sipuli öljyssä pannulla pehmeäksi. Yhdistä kaikki aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin lihapullia. Paista ne öljyssä pannulla tai uunissa 225 ºC noin 15 minuuttia.

Jogurttidippi

Valmista jogurttidippi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Tarjoa lihapullat pikkurieskojen tai pitaleivän kanssa.

Jaa sivu