Jauhelihaa ja nuudeleita

kiinalaisittain

Joillakin kiinalaisilla ruoilla on hyvin runolliset nimet. ”Puuhun kiipeävät muurahaiset” saavat nimensä siitä, että nuudelin seassa pilkottavien lihamurujen katsotaan muistuttavan puissa kiipeileviä muurahaisia. Jauhelihan ja nuudeleiden seasta löytyy myös aromikasta valkosipulia, inkivääriä, soijaa ja sweet chiliä. Päälle vielä kourallinen tuoretta kevätsipulia – yksinkertaista ja niin hyvää!

4 pkt Eldorado pikanuudelia
3 rkl seesamiöljyä
6 valkosipulinkynttä
5 cm pala inkivääriä
¾ dl rypsiöljyä
400 g jauhelihaa
1 rkl Eldorado sweet chili kastiketta
3 rkl Eldorado soijakastiketta
3 kevätsipulia

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Älä kuitenkaan lisää pakkauksen mausteseoksia. Sekoita keitettyjen, valutettujen nuudeleiden joukkoon seesamiöljyä.

Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Kuullota silppua rypsiöljyssä pannulla noin minuutti. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta chilillä ja soijalla. Yhdistä nuudelit ja jauheliha. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.

Jaa sivu