Jambalaya

Jambalaya on kreolien paella, joka sisältää päivän saaliista riippuen erilaisia kaloja, äyriäisiä, lihaa tai kanaa, ja saa vime silauksensa cajun-mausteseoksesta.

4-5 hengelle
1 paketti Eldorado pekonia
4 rkl Eldorado sipulikuutioita (pakaste)
2 valkosipulinkynttä
4 rkl Eldorado oliiviöljyä
1 dl Eldorado paprikasuikaleita huuhdeltuna ja valutettuna
1 annos Cajun-mausteseosta (ohje alla)
250 g Eldorado pitkäjyväistä riisiä
1 tölkki Eldorado tomaattimurskaa
n. 3 ½ dl kanalientä
1 tölkki Eldorado simpukoita
2 dl Eldorado katkarapuja
Cajun-mausteseos
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
½ tl mustapippuria myllystä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua timjamia
½ tl (tai maun mukaan) kuivattua chiliä myllystä

Kuutioi pekoni. Paista se pannulla kypsäksi. Laita pekoni valumaan talouspaperille. Paista kuoritut, hienonnetut valkosipulit ja sipulit pekoninrasvassa.

Lisää paprika pannulle mausteseoksen kanssa. Paista käännellen hetki.

Lisää riisi, tomaattimurska ja kanaliemi. Sekoita ja peitä kannella. Anna porista miedohkolla lämmöllä kannen alla, kunnes riisi on kypsää. Lisää tarvittaessa enemmän kanalientä.

Lisää joukkoon valutetut simpukat, katkaravut ja pekoni.

Cajun-mausteseos: Sekoita kaikki aineet keskenään.

Jaa sivu