Kookos-katkarapuvartaat

Aasialaisvaikutteiset kookoskatkarapuvartaat tulvivat makuja: kurkumaa, kanelia, kardemummaa ja tuoretta korianteria. Mausteiden lista saattaa alkuun pelästyttää, mutta makuelämys on panostuksen arvoinen.

6 - 9 varrasta
2 valkosipulinkynttä
3 rkl Eldorado sipulikuutioita (pakaste)
½ dl Eldorado rypsiöljyä
1 tl inkivääriä
2 tl kurkumaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
3 tl currya
muutama kierros mustapippuria myllystä
400 g Eldorado kookosmaitoa
1 rkl Eldorado sweet chili -kastiketta
1 rkl Eldorado soijaa
18 jättikatkarapua
Koristeluun:
Eldorado kookoshiutaleita
tuoretta korianteria
Tarjoiluun:
Eldorado keitettyä riisiä

Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon mausteet ja paista käännellen noin puoli minuuttia.

Lisää kookosmaito ja sweet chili. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastiketta on jäljellä n. 3 dl. 

Tikuta ravut ja paista ne kypsiksi öljyssä. ​Koristele korianterilla ja kookoshiutaleilla.

Tarjoa kookoskastikkeen ja Eldorado keitetyn riisin kanssa. 

Jaa sivu